שיווק ויראלי מבוסס על אלמנט מסוים אשר יעורר “Buzz” (רעש) אצל הגולש, ויגרום לו להעביר את המסר הלאה. כך יתאפשר להגיע לקהל יעד גדול במינימום משאבים.
כמה פעמים קיבלנו לתיבת האי-מייל שלנו סרטון מצחיק, עצומה לחתום, אי-מייל פרובוקטיבי, מודעות של נעדרים, בקשות לתרומת איברים וכיוצא באלה?
מטרת אי-מיילים אלו היא תמיד לפרסם ידיעה, מוצר או חברה, והיא מושגת בכך שהיא גורמת לגולש להתייחס לתוכן האי-מייל ולהעבירו הלאה כדי לשתף בו גם גולשים נוספים.
דוגמה נהדרת הממחישה את ה-”Buzz” שיכול אי-מייל יחיד לעורר היא זו:
באתר חברת Nike הייתה פעם אפשרות לעצב את הנעל של עצמך.
אחד מהגולשים בחר נעל אשר עליה תהיה כתובה המילה “sweatshops” (“מפעלי יזע”) -מפעלים, בדרך כלל במדינות העולם השלישי, שמייצרים בהם מספר לא קטן מהמוצרים שהעולם המערבי צורך, תוך ניצול יתר של כוח עבודה זול ובתנאים מחפירים. חברת Nike לא יכלה, מן הסתם, לקבל הצעה שכזו וסירבה בנימוס. הגולש שלח את התכתבויותיו עם Nike לכמה מחבריו, הם התלהבו מהרעיון, וכבר באותו ערב הגיעו התכתובות למאות אלפי אנשים, והגולש אף התראיין בתכניות טלוויזיה בנושא ”מפעלי יזע”.
איך אנו, כמשווקים באינטרנט, יכולים לנצל את השיווק הוויראלי?
צריך ליצור פרסום, שמצד אחד יגרום למקבל רצון להגיע לאתר ולבצע רכישה, אך גם יגרום לו להעביר את המסר הלאה. אמצעי יעיל לשיטה זו הוא יצירת סרטונים מצחיקים המפרסמים את החברה.
אגב, גם ICQ המיתולוגית ו-hotmail השתמשו בשיטת השיווק הוויראלי כדי להתפרסם.
טיפ! השיווק הוויראלי, אם הוא נעשה כהלכה, יכול להיות אפיק נפלא להכוונת גולשים לאתר, והחשוב ביותר, זול מאוד.
יתרונות השיווק הוויראלי:
זול יחסית
מופץ במהירות
מאפשר פרישה רחבה
אי מייל ההמלצה מגיע מחבר
חיסרון:
בשל היותו ערוץ זול, משווקים נוטים לחשוב שניתן לפעול רק בו. יש לזכור כי ערוץ זה אינו פשוט, וכדי ליצור “Buzz” חזק סביב הרעיון דרושה עבודה קשה. מומלץ לשלב אפיק זה כחלק מהשיווק אך לא להסתמך עליו כערוץ הבלעדי.